, , , ,

Gimme Danger

ABD USA / 2016 / 108’ / DCP / Renkli Color / İngilizce English / Türkçe Altyazı Turkish Subtitles

Yönetmen / Director: Jim Jarmusch

Senaryo / Screeenplay: Jim Jarmusch

Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: Tom Krueger

Kurgu / Editing: Affonso Gonçalves, Adam Kurnitz

Müzik / Music: Adam Kurnitz

Oyuncular / Cast: Ewan McGregor, Iggy Pop, Danny Fields, Ron Asheton, Mike Watt

Yapımcı / Producer: Carter Logan, Fernando Sulichin, Rob Wilson

Yapım / Production Company: Low Mind Films, New Element Media

Dünya ve Türkiye Hakları / World and Turkey Sales: Independent Film Company

2016 Eleştirmenlerin Seçimi Belgesel Ödülleri; En İlginç Yaşayan Belgesel Konusu

2016 Critics’ Choice Documentary Awards; Most Compelling Living Subject of a Documentary

Jim Jarmusch yönetmen koltuğunda bu defa dinlediği müzisyenlerin hayranı olarak bulunmakta. 60’ların sonlarında jazz, rock ve blues’u harmanlayarak ortaya çıkan The Stooges grubunun belgeseli olan film aynı zamanda Iggy Pop’un kariyer yolunu da göz önüne seriyor ve 2016 Cannes FF’de de En İyi Belgesel adayı olmuştu.

This time Jarmusch sits on the director’s chair as a band’s fan. The film is a documentary on a band that started out at the end of 60’s blending jazz, rock and blues perfectly: The Stooges; but it also stands out as a documentation of Iggy Pop’s career path. It was nominated for Best Documentary at the 2016 Cannes FF.

Jim Jarmusch

Tam ismiyle James Roberto “Jim” Jarmusch, bağımsız filmleriyle tanınan 1953 doğumlu Amerikalı yönetmen, senarist, oyuncu ve yapımcı. 1975 yılında Columbia Üniversitesinde İngiliz ve Amerikan Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra eğitimine New York Üniversitesi Tisch Sanat Okulunda devam etti. Cennetten de Garip filmiyle 1984 yılında Cannes FF’de En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülünü, 1985’te de Sundance FF’de Jüri Jüri Özel Ödülünü aldı. 1996’da Ölü Adam filmiyle Avrupa Film Ödüllerinde En İyi Uluslararası Film Ödülünü aldı. 2013 yılında Cannes Film Festivali’nde gösterilen Only Lovers Left Alive filmiyle de gösterdiği üzere müzisyenleri filmlerinde oyuncu olarak kullanmaktan çekinmiyor.

Born in 1953, James Roberto ‘Jim’ Jarmusch is an American director, screenwriter, actor and producer who is renowned for his independent films. After graduating from English and American Literature of Columbia University, he continued his education at the New York University Tisch Film School of Arts. He won the Best Cinematography Award in 1984 at the Cannes FF with his film Stranger Than Paradise and the Special Jury Prize at the Sundance FF in 1985. He was also granted the Best International Film Award from European Film Awards for Dead Man in 1996. As we have known from his 2013 Cannes-showcased film Only Lovers Left Alive, Jarmusch is not afraid to use musicians as actors.

Filmografi / Filmography

2016 Paterson

2013 Sadece Aşıklar Hayatta Kalır / Only Lovers Left Alive

2005 Kırık Çiçekler / Broken Flowers

2003 Kahve ve Sigara / Coffee and Cigarettes

1999 Hayalet Köpek: Samurayın Yolu / Ghost Dog: The Way of the Samurai

1995 Ölü Adam / Dead Man

1989 Gizem Treni / Mystery Train

1986 İçerdekiler / Down by Law

1984 Cennetten de Garip / Stranger Than Paradise

PAYLAŞ | SHARE :Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
FRAGMAN :

GERİ DÖN / RETURN BACK